Ekologiczne talerze jednorazowe dla gastronomii i domu
Właściciele lokali gastronomicznych wykorzystujący opakowania na wynos mają obecnie do wyboru rozmaite naczynia z naturalnych surowców, nadających się do recyklingu lub biodegradowalnych. Coraz chętniej korzystają też z nich osoby lubiące grillować. Producenci mają do zaoferowania mnóstwo takich artykułów. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jakie to produkty, zapoznaj się z testem zamieszczonym poniżej!
Gdzie sprawdzą się ekologiczne talerze jednorazowe?
Oferta skierowana jest do wszystkich tych firm, które związane są z gastronomią i zbiorowym żywieniem. Z pewnością talerze jednorazowe i wszelkiego rodzaju miski, miseczki oraz półmiski z naturalnych surowców mogą też spodobać się osobom, które spędzają wolny, letni czas na towarzyskich spotkaniach przy grillu. Zamiast nosić zastawę do domu do umycia czy zaśmiecać środowisko plastikiem, wystarczy zebrać ją i umieścić na kompoście, gdzie w krótkim czasie ulegnie biodegradacji. Nabywcy mają do wyboru rozmaite naczynia w kolorze białym i brązowym, dlatego bez trudu znajdą idealne rozwiązanie.
Talerze jednorazowe – z jakich surowców?
Dostępna w sprzedaży lekka i niezwykle poręczna zastawa ekologiczna produkowana jest z doskonałej jakości materiałów odnawialnych. Są to najczęściej pozostałości po produkcji innych artykułów, jak np. wytłoczyny po produkcji cukru z trzciny cukrowej czy otręby zbożowe. Oferta obejmuje także talerze i sztućce z takich surowców jak:
- bambus,
- pestki awokado,
- skrobia kukurydziana i tapioka,
- liście palmowe,
- drewno brzozowe, bambusowe i kokosowe,
- papier kraft,
- biotworzywa, w tym PLA, PBAT, PHV czy Biodolomer.
Każdy właściciel biznesu gastronomicznego chcący przyczynić się do ograniczenia na wysypiskach plastiku SUP (Single-use-plastic) bez trudu znajdzie alternatywne rozwiązania.
Jakie rodzaje talerzy są w sprzedaży?
Oferta jest niezwykle bogata i można w niej znaleźć wiele rodzajów jednorazowych talerzy okrągłych, owalnych, a nawet kwadratowych, w kilku rozmiarach. Asortyment obejmuje wyroby dwu- i trójdzielne oraz wyjątkową kolekcję misek i miseczek o różnej głębokości, pojemności i kształtach. Są tam również efektowne miski jadalne, wegańskie, do serwowania zup, makaronów, potraw śniadaniowych, sałatek i deserów.
Jaka jest cena tych talerzy?
Nie są to produkty drogie, zwłaszcza gdy kupuje się je w ilościach hurtowych. Opakowania liczą od 10-50 do 500 sztuk, aby zakupu mogli dokonać właściciele lokali oraz osoby prywatne. Jeśli zainteresował Cię temat talerzy jednorazowych, sprawdź ofertę i wybierz zastawę odpowiednią do swoich potrzeb!